Zit uw vraag / antwoord er niet bij? Vul dan het reactieformulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Nee, helaas. Het netwerk van BRE-EFX is opgericht voor en door (maatschappelijke) instellingen en bedrijven en als zodanig niet geschikt gemaakt als consumentennetwerk.

In theorie kan dit, echter de aanwezigheid van ons netwerk of het netwerk van één van onze partners de bepaalt (financiële) haalbaarheid hiervan. Neem hiervoor contact met ons op om te bepalen of uw locatie tegen gunstige voorwaarden kan worden aangesloten.

BRE-EFX levert connectiviteit, waarmee we de verbinding bedoelen (dark fiber en belichting/ethernet). De zogeheten laag 3 diensten zoals internet, telefonie, televisie en office-pakketten leveren wij niet, maar hiervoor verwijzen wij u graag naar de dienstenaanbieder die zijn gekoppeld op de digitale marktplaats van BRE-EFX.

Voor de meeste aanvragen gelden gestandaardiseerde prijzen en ontvangt u een prijsopgave binnen enkele dagen. Maar hier geldt: een eenduidig antwoord is niet direct te geven en hangt af van onder meer uw locatie en de afstand tot ons netwerk.

Ook hier is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van uw locatie:

  • Ligt er al dark fiber? Zo ja, dan is het vaak alleen een kwestie van aansluiten. Dat kan heel snel gaan maar is mede afhankelijk van de apparatuur die moet worden geplaatst nodig voor de bandbreedte die u zoekt.
  • Moet er worden gegraven? En zo ja, hoeveel meter en welke obstakels liggen tussen het netwerk en de locatie. Wanneer de situatie op uw locatie niet bij ons bekend is, komen wij op locatie schouwen om te inventariseren welke werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat de bijbehorende doorlooptijden en kosten zijn. U kunt hiervan een schouwrapport verwachten met de bevindingen die als basis dienen voor een mogelijke  overeenkomst.
  • Is een vergunning nodig? Dan zijn we afhankelijk van de medewerking van de gemeente.
Afhankelijk van het gebruiksdoel wordt samen met u op uw locatie de meest passende oplossing bepaald. De glasvezelverbinding wordt bij voorkeur op een ODF patchpaneel afgemonteerd waar vanuit gekoppeld kan worden op de verder bij u aanwezige netwerk infrastructuur.
De contractduur bepalen we samen en wordt onder meer bepaald door de omvang van de noodzakelijke werkzaamheden. Door de contracttermijn wat te verlengen, kunnen we de initiële investering drukken. Wanneer slechts beperkte investeringen noodzakelijk zijn, kunnen we de contractduur inkorten. Dit bepalen we samen; de keuze is aan u.
Internet is open en toegankelijk voor iedereen. Ethernet is een transportprotocol van diensten dat juist wordt gekenmerkt door veiligheid: als u ethernet afneemt, bepaalt uzelf wie en welke informatie u toelaat in uw netwerk.
Een EFX-Ethernet-aansluiting is mogelijk in de volgende bandbreedtes en VLAN’s:
Aansluiting EFX Bandbreedte VLAN’s
Ethernet Basis 100 Mbit/s 4
Ethernet Basis 500 Mbit/s 4
Ethernet Basis 1 Gbit/s 4
Ethernet Premium 100 Mbit/s Onbeperkt
Ethernet Premium 500 Mbit/s Onbeperkt
Ethernet Premium 1 Gbit/s Onbeperkt
Ethernet Premium 5 Gbit/s Onbeperkt
Ethernet Premium 10 Gbit/s Onbeperkt
We doen er alles binnen onze mogelijkheden aan om storingen te voorkomen. Uitsluiten kunnen we het echter nooit. Wanneer een storing optreedt, hebben we zelf expertise in huis om deze op te lossen samen met onze gerenommeerde partners, zoals BAM en Telindus.

Met een veelheid aan partners, zoals dienstenaanbieders en partnernetwerken. De meeste vindt u op de pagina marktplaats. BAM Infra Telecom verzorgt met en voor ons de aanleg en het onderhoud van het dark fiber netwerk, Telindus is onze IT partner als het gaat om onderhoud en uitbreidingen van onze marktplaats.

BRE-EFX is opgericht voor en door (maatschappelijke) instellingen en bedrijven en de klanten zijn  bijv. Gemeente Eindhoven, de bekende Eindhovense ziekenhuizen, een aantal zorg- en onderwijsinstellingen, maar ook technologische bedrijven op bijv. Brainport Industrie Campus. Daarnaast wordt het BRE-EFX knooppunt door veel dienstenaanbieders gebruikt.

Voor aanvragen kunt u contact opnemen via het aanvraagformulier. Daarnaast kunt u voor overige vragen direct contact op nemen met info@bre-efx.nl
Per telefoon:
voor (algemene) vragen belt u met 085 – 065 72 72
voor storingen belt u met 085 – 065 72 77

Op onze contactpagina vindt u alle informatie

Neem contact met ons op

Voor vragen kunt u contact opnemen via het formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!