Diensten

BRE-EFX biedt dark fiber, (D)WDM, ethernet, datacenter(s)-connectie, co-locatie & patching

De combinatie van diensten maakt dat BRE-EFX de connectiviteits-partner is die u zoekt

Of het nu gaat om een dark fiber, (D)WDM (Wavelength Division Multiplexing), een carrier ethernet verbinding, connectie met datacenter(s) in Brabant en daarbuiten, co-locatie of patching,  bij BRE-EFX bent u hiervoor aan het juiste adres. Ook voor rechtstreekse glasvezelverbindingen naar dienstenaanbieder of partnernetwerken is BRE-EFX de juiste connectiviteitspartner.

Dark Fiber glasvezelverbindingen

BRE-EFX is specialist in onder meer het leveren van onbelichte glasvezelverbindingen, in de regio Zuidoost Brabant. U kunt kiezen voor een verbinding tussen uw eigen locaties of verbindingen met uw partners of klanten, naar datacenters of met marktplaatsen, waar aanvullende ethernet- en internetdiensten kunnen worden geleverd, zoals die van BRE-EFX. U profiteert daarbij tevens van het uitgebreide bestaande glasvezelnetwerk van BRE-EFX waarmee koppeling mogelijk is met vele grote en kleine netwerkpartners van Nederland.

Met dark fiber zet u de eerste stap naar veilige, stabiele en snelle communicatie binnen en buiten uw bedrijf. Om data over de dark fiber te transporteren kunt u voor de belichting gebruik maken van uw eigen apparatuur en daarmee end-to-end uw eigen netwerkarchitectuur bepalen. Indien gewenst kunt u dit ook combineren met ethernetdiensten en apparatuur van BRE-EFX. Uw bedrijfskritische applicaties bepalen de benodigde bandbreedtes; BRE-EFX begeleidt u graag bij het vertalen van uw eisen en behoeften naar een oplossing voor uw complete connectiviteit die optimaal past bij uw wensen.

Ethernet glasvezelverbindingen

De actieve verbindingen en diensten van BRE-EFX zijn gebaseerd op (carrier)ethernet. Ethernet zorgt voor gestandaardiseerde actieve (laag 2) verbindingen waarbij kwaliteit en veiligheid geborgd zijn conform de daarvoor geldende internationale standaarden, waarmee u (en uw dienstenaanbieders) naadloos integreert met uw eigen netwerk en daarbij volledige controle houdt over de eigen data.

Als u ervoor kiest om bij BRE-EFX een ethernetverbinding af te nemen, krijgt u automatisch een aansluiting op onze marktplaats. Via deze marktplaats zijn rechtstreekse koppelingen mogelijk met dienstenaanbieders, datacenters en andere netwerkpartners. U kunt ethernet afnemen in verschillende capaciteiten / bandbreedtes variërend van 100 Mbps tot 10 Gbps.

Ook als dienstenaanbieder of netwerkpartner kunt u een ethernet aansluiting afnemen op het platform van BRE-EFX, waarmee uw diensten beschikbaar komen voor alle gebruikers van de marktplaats.

WDM glasvezelverbindingen

WDM (Wavelength Division Multiplexing) wordt toegepast in combinatie met een dark fiber glasvezelverbinding, de onbelichte glasvezelkabel. Door toepassing van deze techniek is het mogelijk om meerdere verschillende lichtfrequenties in één glasvezelkabel te ‘stapelen’, dus naast elkaar te laten functioneren. Daarmee wordt de transportcapaciteit van de glasvezel verhoogd. Op elke lichtfrequentie kan vervolgens een verbinding (circuit) worden gerealiseerd wat de capaciteit en eigenschappen heeft van een individuele dark fiber. Afhankelijk van de afstanden en ingezette apparatuur kunnen meerdere verbindingen tot 10 Gbps over dezelfde dark fiber worden ingericht.

Heeft u als organisatie behoefte aan meer capaciteit, dan is het niet altijd noodzakelijk om extra glasvezels aan te leggen. Zo bespaart u mogelijk op aanleg- en graafkosten en kan de kostprijs van de verbinding zo laag mogelijk worden gehouden. Voor WDM-verbindingen is gespecialiseerde apparatuur benodigd aan beide zijden van de dark fiber verbinding, die BRE-EFX voor u kan verzorgen. Het is van belang dat een goede afweging en berekening wordt gemaakt waarin de kosten van benodigde apparatuur worden afgewogen tegen de verhoogde capaciteit en (kosten)voordelen van een WDM-verbinding. BRE-EFX heeft veel gespecialiseerde kennis en ervaring in huis voor het optimaal inzetten van (D)WDM voor uw connectiviteit.

Connectie met datacenter(s) en cloudaanbieders

Datacenter(s)
Via BRE-EFX kunt u een rechtstreekse verbinding met een groot aantal datacenters realiseren in de regio Brabant, heel Nederland én internationaal. BRE-EFX beschikt namelijk over eigen private verbindingen naar datacenters met eigen apparatuur op locatie. Daarmee kan tevens worden gezorgd voor redundantie waarmee de bedrijfszekerheid van diensten wordt verhoogd. Ook voor verbindingen buiten de regio Brabant kan BRE-EFX dit voor u realiseren, onder meer in samenwerking met partnernetwerken, waardoor connectiviteit in heel Nederland én daarbuiten onderdeel is van onze dienstverlening.

Cloudaanbieders
Steeds meer organisaties maken gebruik van de diensten van een cloudaanbieder als Google Cloud, Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Daarvoor is een snelle en betrouwbare verbinding vereist. Een ‘normale’ internetverbinding met een open karakter is lang niet altijd geschikt voor deze toepassingen, onder meer wat betreft veiligheid, privacy en performance, iedere dag en op elk moment van de dag. Kies daarom voor een dedicated verbinding naar uw cloudlaanbieders, die door BRE-EFX kan worden geleverd.

Co-locatie en patching

Co-locatie
BRE-EFX locatie Eindhoven beschikt over een beveiligde ruimte met afgesloten kasten voor uw actieve apparatuur. Elke kast is afzonderlijk uitgerust met uitgebreide voorzieningen voor de maximale beschikbaarheid van uw apparatuur, op het TIERIII-niveau (n+1). Daarbij hoort uiteraard o.a. (nood)stroom, koeling, branddetectie en -blussing. Voorzieningen zijn redundant aanwezig en worden volgens voorschriften getest en onderhouden. Natuurlijk is er veel aandacht voor beveiliging door middel van camera’s, toegangscontrole en beschikken wij over een NOC.
Het is het klanten toegestaan om een eigen modem te plaatsen dat voldoet aan de eisen van BRE-EFX in het  kader van informatieveiligheid en kwaliteit, in overleg met en ter goedkeuring door BRE-EFX.

Het is ook mogelijk apparatuur te plaatsen op andere locaties van BRE-EFX of locaties waar aanbieders mogelijkheden bieden om actieve apparatuur op te stellen (PoP-locaties, datacenters en opstap-locaties). BRE-EFX heeft een uitgebreid partnernetwerk en bekijkt graag met u de mogelijkheden.

Patching
Bij (managed) patching gaat het om individuele koppelingen tussen partijen op het niveau van dark fiber, middels een glasvezel patchkabel op locatie. Koppelingen zijn mogelijk met de marktplaats van BRE-EFX om van daaruit dienstenaanbieders of partnernetwerken te bereiken, maar ook rechtstreeks tussen dienstenaanbieders of partnernetwerken onderling (o.a. cross-connect). Dit kan bijvoorbeeld ook plaatsvinden op één van onze vele PoP-locaties. Vanuit haar oorsprong is BRE-EFX onder meer bijzonder omdat veel marktpartijen – klanten, dienstenaanbieders en partnernetwerken – middels patches onderling worden verbonden waarmee het mogelijk wordt om unieke connectiviteitsoplossingen voor klanten te realiseren.

Patches van BRE-EFX worden door onze medewerkers uitgevoerd volgens hoge standaarden op het koppelvlak SC/APC. Meerdere koppelvlakken zijn mogelijk, maar altijd in overleg. BRE-EFX heeft geen eigen koper-koppelvlak (tenzij in uw eigen housing-kast(en)) en werkt met single mode fiber. Patches van BRE-EFX worden gemonitord en gemanaged.
Ook op dit vlak heeft BRE-EFX veel ervaring en een uitgebreid partnernetwerk waarmee we u graag van dienst zijn.

Waarom zijn de diensten van BRE-EFX uniek?

Bij BRE-EFX heeft u deze keuze uit verschillende soorten verbindingen, vele mogelijkheden om te verbinden met datacenters en partnernetwerken, de mogelijkheid om op de marktplaats te koppelen, keuze uit vele bandbreedtes,  keuzevrijheid in contractsduur en niet in de laatste plaats een team van enthousiaste mensen dat met u meedenkt om samen met u de beste oplossing te vinden.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de diensten? Vul hiernaast het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op