Netwerk

Ons netwerk is één van de belangrijkste digitale infrastructuren van Zuid- Nederland

Open netwerk

Keuzevrijheid is een groot goed. BRE-EFX is open, onafhankelijk en onpartijdig. U bent als klant vrij om te bepalen of u alleen een Dark Fiber of Ethernet verbinding huurt. Of dat u ook gebruik maakt van het glasvezelknooppunt om uw bedrijfslocaties met elkaar te verbinden. Of dat u diensten afneemt van één van onze aangesloten dienstenaanbieders.

Bij BRE-EFX is het dus mogelijk om de glasvezelverbinding, Ethernetaansluiting en diensten onafhankelijk van elkaar af te nemen. Op geen enkele wijze is sprake van een lock-in c.q. een verplichting om alles bij dezelfde leverancier af te nemen. U kunt ook meerdere diensten  van verschillende dienstenaanbieders naast elkaar op dezelfde glasvezelaansluiting afnemen. U bent dus geheel vrij om over uw glasvezelverbinding één of meerdere diensten bij één of meerdere aanbieders af te nemen. Hiervoor sluit u rechtstreeks een contract met hen af.
Voor een overzicht van de aanbieders verwijzen wij u graag naar de pagina ‘Marktplaats’, waarop zij de mogelijkheid hebben gekregen om zich te presenteren. Eventuele vragen kunt u via het contactformulier doorsturen.

Glasvezelknooppunt

BRE-EFX beschikt over een regionaal glasvezelnetwerk in Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Geldrop-Mierlo, Son en Breugel, Oirschot, Nuenen en Tilburg (deze laatste onder de naam ETGlas). Via de partnernetwerken aangesloten op ons glasvezelknooppunt in Eindhoven zijn verbindingen in geheel Nederland en zelfs daarbuiten mogelijk. Op dit moment zijn ook ruim 30 partnernetwerken op het glasvezelknooppunt aangesloten.
Meer dan 40 partijen hebben actieve netwerkapparatuur op het glasvezelknooppunt geplaatst waarmee een uitgebreide keuze op de marktplaats van dienstenaanbieders en partnernetwerken is gegarandeerd.
Via het glasvezelnetwerk worden duizenden bedrijven, instellingen, scholen, zorgorganisaties, gemeenten, IoT-objecten, telecombedrijven, datacenters en dienstleveranciers met elkaar verbonden. Ons Network Operations Center staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om te zorgen dat alle verbindingen optimaal blijven functioneren.

Carrier Ethernet platform

BRE-EFX beschikt over een eigen hoogwaardig carrier Ethernet netwerkplatform (dual core) dat voldoet aan de hoogste beschikbaarheidseisen en zeer betrouwbaar  is in te zetten voor zakelijke en bedrijfskritische toepassingen. Verbindingen worden tot stand gebracht op basis van de VLAN technologie. Met deze technologie is het mogelijk om betrouwbare verbindingen te bouwen die naadloos kunnen worden ingepast in uw eigen bedrijfsnetwerk. Zodoende is een efficiënte en veilige  verbinding op laag 2 te realiseren.
Met een aansluiting op het BRE-EFX Ethernet platform maakt u direct gebruik van de marktplaats van vele dienstenaanbieders en beschikt u over de mogelijkheid om veilige end-to-end (privé)verbindingen met andere locaties / vestigingen op te zetten.

Een netwerk mét een marktplaats voor al uw wensen op het gebied van connectiviteit

Het netwerk van BRE-EFX behoort tot één van de belangrijkste digitale infrastructuren van Zuid-Nederland. Op het  ‘open’ netwerk kan elke organisatie aansluiten. En BRE-EFX werkt samen met veel andere partnernetwerken, wat de on-net en near-net dekking en daarmee de mogelijkheden voor uw aansluiting vergroot. Voor het faciliteren van diensten over onze verbindingen kunt u bij BRE-EFX een keuze maken uit een groot aantal dienstenaanbieders al aangesloten op de vrij toegankelijke marktplaats. 

Het netwerk is daar waar mogelijk ontworpen in ringstructuren, zodat u kunt kiezen voor redundante verbindingen en een optimale beschikbaarheid wordt bereikt.

Postcodecheck?

Wilt u weten of BRE-EFX bij u een dark fiber verbinding kan leveren? Doe dan de postcodecheck! Het is goed om te weten dat BRE-EFX het netwerk voortdurend uitbreidt. Zo wordt het dekkingsgebied steeds groter. In bepaalde gevallen maakt BRE-EFX gebruik van partnernetwerken om de gevraagde verbinding toch te kunnen leveren in gebieden waar geen eigen dekking beschikking is. Informeer naar de mogelijkheden!

Waarom kiest u voor BRE-EFX als partner voor glasvezel, ethernet, patching of co-locatie?

BRE-EFX is in 2004 gestart met het aanbieden van glasvezelnetwerk in de regio Eindhoven. Sinds die tijd heeft BRE-EFX veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van connectiviteit.

BRE-EFX is een gezamenlijk initiatief van organisaties uit de sectoren overheid, zorg, onderwijs, woningcorporaties en bedrijfsleven. Deze aandeelhouders streven naar betrouwbare connectiviteit in de regio Brabant, zonder winstdoelstellingen centraal te stellen.

BRE-EFX is specialist op het gebied van glasvezelaansluitingen. Of het nu een Dark Fiber of een Ethernetverbinding betreft. De gewenste connectiviteit bepaalt wat uw wensen zijn die we graag samen met u invullen.

BRE-EFX geeft onafhankelijk advies bij het afnemen van een verbinding, waarna u zelf de dienstenleveranciers kunt selecteren. Indien nodig werkt BRE-EFX samen met partners om tot de beste oplossing te komen.

BRE-EFX maakt – indien mogelijk – gebruik van partnernetwerken. Zo voorkomen we dat u onnodig extra kosten maakt bij de aanleg van glasvezel.

BRE-EFX beschikt over een open netwerk in de regio Brabant waar alle instellingen en bedrijven gebruik van kunnen maken. U dus ook!

BRE-EFX gebruikt eigen glasvezelverbindingen waarna u zelf de keuze maakt voor een dienstenaanbieder. U bent wat ons betreft nooit gebonden aan een bepaalde aanbieder. Bijkomend voordeel: u kunt zonder overstapkosten voor de verbinding te allen tijde wisselen van dienstenleverancier.

Neem contact met ons op

Voor vragen kunt u contact opnemen via het formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!