Over BRE-EFX

Hoogwaardige en betrouwbare connectiviteit

Glasvezelnetwerk, glasvezelknooppunt en marktplaats

BRE-EFX*: organisaties binnen de sectoren overheid, zorg, onderwijs, woningbouw en het bedrijfsleven zijn in 2004 in gezamenlijkheid gestart met als primaire doelstelling het aanleggen van een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk in de regio Eindhoven, zonder commitment aan commerciële partijen. Vijftien jaar na de oprichting beschikt BRE-EFX over een wijdvertakt glasvezelnetwerk (in Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Nuenen, Geldrop en Oirschot), een glasvezelknooppunt in Eindhoven, opstappunten op meerdere locaties in Noord-Brabant en een marktplaats voor (diensten)aanbieders. 

BRE-EFX is steeds bezig met het verder uitrollen van het -in eigendom- glasvezelnetwerk in de regio. En middels samenwerkingen met partnernetwerken is niet alleen Nederland, België en  Luxemburg maar ook de rest van de wereld  bereikbaar.

Ondanks dat BRE-EFX in eigendom is van de aandeelhouders kunnen door het open karakter alle bedrijven en instellingen klant worden van BRE-EFX.

*Eindhoven Fiber Exchange is een 100% dochter van Breedband Regio Eindhoven. We spreken daarom van BRE-EFX. 

Digitale marktplaats

Naast het leveren van connectiviteit biedt BRE-EFX een digitale marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Niet alleen lokale, regionale en interregionale partnernetwerken, maar ook dienstenaanbieders en individuele organisaties kunnen bij BRE-EFX onderling koppelingen maken.. Daardoor is meer concurrentie mogelijk op het gebied van dark fiber, belichting c.q. protocol voor datatransport en diensten, waar alle partijen van profiteren.

Glasvezelknooppunt

Met het eigen glasvezelnetwerk, de mogelijke koppeling met partnernetwerken en verglaasde bedrijventerreinen in de regio en ver daarbuiten, biedt BRE-EFX een glasvezelknooppunt van formaat waarmee connectiviteit in alle soorten en maten tot de mogelijkheden behoort.

Na de voorbereiding van een jaar is BRE-EFX per januari 2021 officieel gecertificeerd voor ISO9001, ISO27001 en NEN7510.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of interesse in een aanbieding vult u dan uw gegevens hier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!