Techniek achter optimale connectiviteit

EFX heeft in 2019 met inzet van Rittal systeem-producten en met advies van systeemintegrator X-ICT het hart van de IT-infrastructuur vernieuwd. Veel klanten die hun IT-apparatuur op onze voormalige TUe campus-locatie in een shared omgeving onderbrachten, kozen op de nieuwe locatie aan de Prof. Dr. Dorgelolaan voor een eigen afsluitbare omgeving. Dit is mogelijk dankzij de gecompartimenteerde Rittal IT-kasten. De toegenomen vraag naar eigen kastruimte vroeg om 7 extra kasten en 3 extra LCP koelunits. Dankzij de extra inzet van Rittal is voor de tijdige levering van deze netwerk-racks gezorgd.

Op advies van X-ICT gebruikt EFX op de nieuwe locatie nu een watergekoelde LCP-koeling van Rittal: een modulaire, rack-based en bijzonder energie-efficiënte oplossing waarmee de netwerkkosten voor onze maatschappelijke aandeelhouders ook in de toekomst laag kunnen blijven. 

Gezien het grote belang van de netwerkverbindingen voor de lopende processen van de EFX-klanten is redundantie een belangrijk thema voor alle voorzieningen; van de stroomvoorziening en de glasvezelbekabeling tot de koeling. Onder tijdsdruk, binnen de complexiteit van het project en de veranderende wensen van klanten, blijft door de samenwerking tussen EFX, X-ICT en Rittal de connectiviteit in onze regio stevig geborgd.