BRE-EFX faciliteert BrabantRing met veilige glasvezelverbinding

In recente publicaties in de pers is te lezen hoe BRE-EFX met haar glasvezelinfrastructuur en dienstverlening de vijf grote Brabantse steden (Eindhoven, Helmond, Tilburg, Breda en Den Bosch) en de provincie Noord-Brabant faciliteert bij de oprichting van de BrabantRing.  Naar verwachting wordt de BrabantRing aan het einde van 2021 officieel opgericht en bouwt het verder op de reeds bestaande Eindhoven Fiber Exchange, waarin een aantal maatschappelijke organisaties in de regio Eindhoven al samenwerken. 

Met de BrabantRing wordt het mogelijk data te versturen over een beveiligde netwerkverbinding. Deze netwerkverbinding staat los van het internet, is betaalbaar en flexibel te gebruiken door maatschappelijke organisaties zoals ziekenhuizen en gemeenten. 

De vijf colleges van de Brabantse steden en Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben inmiddels het besluit genomen om de BrabantRing op te richten, de gemeenteraden en Provinciale Staten kijken hier later nog naar. Naar verwachting wordt de organisatie aan het einde van het jaar officieel opgericht. In de toekomst kan de BrabantRing ook verder opgeschaald worden naar alle Brabantse gemeenten.

BRE-EFX is trots dat we mogen meebouwen aan de BrabantRing! 

Lees het volledige persbericht van de provincie Noord-Brabant hier.

veiligheid BrabantRing